
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- farine pour le moule
- 6 œufs blancs et jaunes séparés
- 1 pincée de sel
- 250 g de chocolat noir détaillé en morceaux
- 100 g de beurre doux coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 30 g d'huile d'olive
- 150 g de sucre roux
- 50 g de fécule de maïs
- 1000 g d'eau
Le glaçage
- 1 œuf
- 60 g de sucre en poudre
- 60 g de beurre doux coupé en morceaux
- 60 g de chocolat noir détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 492.1 kcal / 2044.5 kJ
- Białko
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Błonnik
- 4.1 g