Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le coulis de fraises
- 200 g de fraises
- 35 g de sucre en poudre
- 5 gouttes de jus de citron
La crème au chocolat blanc
- 20 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 165 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 275 g de fromage frais, type Philadelphia ou St Môret®
Le montage
- 5 fraises
- 6 feuilles de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta au chocolat en deux textures
3 Std. 20 Min
Verrines choco-caramel-speculoos
3sa 40 dk
Verrine fraîcheur litchi-mangue-coco-framboise
2 godz. 30 min
Mousse au chocolat blanc et framboises
1 godz. 35 min
Pannacotta aux 3 chocolats
2 godz. 30 min
Fraises sous-vide avec mousse au chocolat blanc
2h
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3 godz. 50 min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2 godz. 30 min
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12h 30min
Tiramisu framboises-fraises
3 godz.
Tiramisu poire-speculoos
12h 30min
Tiramisu aux fraises
4h 30min