Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Hefe-Schnecken
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 Stück
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten600 g
-
Milch250 g
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Zucker100 g
-
Ei1
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Salz1 Prise
-
Walnusshälften200 g
-
Kakao15 g
-
brauner Zucker30 g
-
Zimt1 TL
-
Äpfel süß-säuerlich (ca. 420 g), geachtelt4
-
Aprikosenkonfitüre200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
977 kJ /
233 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2018
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gedrehter Hefezopf
2 godz.
Hefezopf
2 godz. 30 min
Zitronenkuchen
4 godz.
Linzer Torte
3 godz.
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Schmand-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.
Zimtschnecken
1 godz. 20 min
Käsekuchen
4 godz. 30 min