Brownie z krówkami

Brownie z krówkami

4.5 511 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 kawałków

Składniki

  • 170 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania formy
  • 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 100 g cukierków typu krówka przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 100 g migdałów, w płatkach
  • 100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 4 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 105.9 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 1954.9 kJ / 467.2 kcal
Tłuszcz 30.2 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Węglowodany 42.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...