
Urządzenia i Akcesoria
Brownie z krówkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 kawałków
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania formy170 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego2 łyżki
-
cukierków typu krówka przekrojonych na pół (patrz wskazówka)100 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki200 g
-
migdałów, w płatkach100 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego100 - 120 g
-
jajka4
-
mąki pszennej150 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
467.2 kcal /
1954.9 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
30.2 g
Węglowodany
42.5 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Sód
105.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Klasyczne brownie
50 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Ciasteczka czekoladowe
45 min
Ciasteczka czekoladowe "ciągutki"
55 min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40 min
Bananowe brownie
40 min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 godz. 50 min
Brownie (wegańskie)
1 godz.
Ciasteczka z białą czekoladą
25 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1 godz. 50 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min