Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną

4.4 600 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

Ciasta czekoladowe
  • 60 g masła
  • 250 g cukru
  • 8 jajek
  • 170 g mąki pszennej
  • 80 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szczypty soli
Solony sos karmelowy i bita śmietana
  • 200 g masy kajmakowej
  • 200 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ - 1 łyżeczka soli morskiej
  • 600 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 619.8 kcal / 2593.2 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 46.3 g
Węglowodany 46.9 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 28 g
Sód 282.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...