Wersje kompatybilne
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasta czekoladowe
- 60 g masła
- 250 g cukru
- 8 jajek
- 170 g mąki pszennej
- 80 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szczypty soli
Solony sos karmelowy i bita śmietana
- 200 g masy kajmakowej
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ - 1 łyżeczka soli morskiej
- 760 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2593.2 kJ / 619.8 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 46.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 282.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 Std. 15 Min
Crème pâtissière
2 Std. 35 Min
Tort z masłem orzechowym
3h 30min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3h 15min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7h 55min
Tort walentynkowy
7h 20min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6h 50min
Tort czekoladowy z truskawkami
2h 30min
Przekładaniec na bogato
2 Std. 35 Min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3h
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min