Urządzenia i Akcesoria
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Ciasta czekoladowe
-
60 g masła
-
250 g cukru
-
8 jajek
-
170 g mąki pszennej
-
80 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
Solony sos karmelowy i bita śmietana
-
200 g masy kajmakowej
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli morskiej
-
600 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
619.8 kcal /
2593.2 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
46.3 g
Węglowodany
46.9 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Sód
282.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Tort Czarny Las
5 godz.
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 godz. 30 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Tort naleśnikowy
6 godz. 30 min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6 godz. 50 min
Różowy biszkopt na kisielach
4 godz.
Tort czekoladowy z truskawkami
2 godz. 30 min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Biszkopt czekoladowy
4 godz.