Urządzenia i Akcesoria
Tarta budyniowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
Krem
-
250 g mleka
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
5 żółtek
-
90 g cukru
-
50 g mąki pszennej
-
1 laska cynamonu połamana na 4 cm kawałki
-
skórka z ½ cytryny
Ciasto
-
mąka pszenna dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 375 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
886.2 kJ /
211 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Węglowodany
34.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 godz. 45 min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 godz.
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Tarta z winogronami i galaretką
5 godz. 40 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Tarta z musem czekoladowym
12 godz. 50 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min