Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem
- 250 g mleka
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 5 żółtek
- 90 g cukru
- 50 g mąki pszennej
- 1 laska cynamonu, połamana na 4 cm kawałki
- skórka z ½ cytryny
Ciasto
- mąka pszenna, dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 375 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 886.2 kJ / 211 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Tarta czekoladowa
1hod. 50min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 Std. 30 Min
Tarta z winogronami i galaretką
5 Std. 40 Min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2u. 10min
Tarta jabłkowa
1 Std.
Tarta cytrynowa z bezą
2u. 30min
Ciasto czekoladowe
50 Min
Tarta z musem czekoladowym
12hod. 50min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2u. 10min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4h 30min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1u. 10min