![Tarta budyniowa Tarta budyniowa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FCB67B04-E180-465B-BB7D-F10935DFE4B0/Derivates/5C3A08F6-4AD8-45D5-AF88-BD28381CBFDF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem
- 250 g mleka
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 5 żółtek
- 90 g cukru
- 50 g mąki pszennej
- 1 laska cynamonu, połamana na 4 cm kawałki
- skórka z ½ cytryny
Ciasto
- mąka pszenna, dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 375 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 886.2 kJ / 211 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto frangipane
1h 45 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Tarta czekoladowa
1h 50 min
Tarta z winogronami i galaretką
5h 40min
Włoska tarta z dżemem
2h 35min
Sernik truskawkowy na zimno
8u. 30min
Sernik jogurtowy
8 Std.
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Sernik crème brûlée
10h 15min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min
Tarta cytrynowa z bezą
2h 30 min