
Urządzenia i Akcesoria
Tarta budyniowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
Krem
-
mleka250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu250 g
-
żółtek5
-
cukru90 g
-
mąki pszennej50 g
-
laska cynamonu połamana na 4 cm kawałki1
-
skórka z ½ cytryny
Ciasto
-
mąka pszenna dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
ciasta francuskiego (ok. 375 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
211 kcal /
886.2 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
6.2 g
Węglowodany
34.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Tarta z musem czekoladowym
12 godz. 50 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min
Tarta à la banoffee pie
2 godz. 40 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 godz. 45 min
Tarta jabłkowa
1 godz.
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4 godz. 10 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Tarta z winogronami i galaretką
5 godz. 40 min