Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit base
- 130 g digestive biscuits
- 70 g unsalted butter, cut into pieces
Chocolate cupcakes
- 80 g raw sugar
- 150 g plain flour
- 20 g Dutch cocoa powder
- ½ tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch sea salt
- 2 eggs
- 80 g buttermilk
- 50 g vegetable oil
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g boiling water
- 120 g dark chocolate chips
Chocolate sauce
- 80 g dark chocolate chips
- 50 g full cream milk
- 10 g unsalted butter
- ¼ tsp natural vanilla extract
Marshmallow frosting
- 100 g white sugar
- ¼ tsp cream of tartar
- 30 g water
- 2 egg whites
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1526.5 kJ / 363.5 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 241.9 mg
Alternatywne przepisy
Fondant
25 min
Simple butter biscuits
3h 20 min
Gravity cake
2h
Glacé icing
5min
Buttercream icing
10min
Sherbet bags
4 Std. 20 Min
Alphabet cupcakes
25h 30min
Deathly gravestone cake
2h 30 min
Chocolate mint thins
2h 30 min
Chocolate cupcakes
1h 20 min
Basic chocolate cupcakes
40 min
Basic vanilla cupcakes
35 min