![Rosemary meat pies Rosemary meat pies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E6AED734-0362-48D3-B286-495FB454C08C/Derivates/0d714fac-39de-4957-ac57-775a846b5175.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 400 g plain flour, plus extra for dusting
- 200 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (1-2 cm)
- ½ tsp salt
- 100 g water, chilled, plus extra if needed
Iced puff pastry
- 90 g ice cubes
- 180 g unsalted butter, frozen and cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g plain flour
- 1 ½ tsp salt
Pie filling
- butter, melted, for greasing
- 2 sprigs fresh rosemary (10 cm), leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx.180 g), cut into halves
- 40 g olive oil
- 1 tbsp cornflour
- 700 g beef rump steak, cut into pieces (1 cm)
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp VEGEMITE®
- 100 g button mushrooms, cut into pieces
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- plain flour, for dusting
- full cream milk, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204.7 kJ / 286.8 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 424.3 mg
Alternatywne przepisy
Classic meatloaf
1 godz. 35 min
Gluten free sausage rolls
2h 5min
Aussie meat pies
2h
Quiche Lorraine
45min
Lasagne bolognese
2h 30min
Classic beef burgers
1 Std.
Mini chicken pies
1 Std. 20 Min
Flaky filo fingers
1h 30min
Three cheese spinach scrolls
2 Std. 15 Min
Chicken, leek and corn pie
1 Std. 15 Min
Cornish pasties
2h
Buttermilk scones
35min