Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de leche entera
- 4 huevos
- 50 g de azúcar
- 200 g de crema de almendras
- 6 - 12 cucharadas de caramelo líquido (aprox. 80 g)
- 700 g de agua
Salsa de caramelo
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de azúcar
- 2 cucharadas de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1779 kJ / 425 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de chocolate y leche condensada
1 Std. 25 Min
Postre dos chocolates y avellanas
3h 30min
Flan de chocolate blanco
12 Std. 20 Min
Blanco y negro con nueces y miel
1 Std. 10 Min
Lingote con frutos secos, pasas y guindas
12u.
Crema de caramelo
2h 10min
Natillas ligeras de chocolate al licor para dos
1 Std. 40 Min
Postre cuatro capas
4h 10min
Flan 3 chocolates
1h 45min
Bavaroise de naranja
5h 15 min
Flan de avellanas
5h 15 min
Flan de nata y vainilla
5h 50min