![Zuppa di maiale e funghi Zuppa di maiale e funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a67b5798-eebe-42c5-8c53-90f41ec7108c/Derivates/39073277-ead7-4efe-8e4d-a3dd99a32ddc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa agrodolce
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 5 g di zucchero
- 30 g di salsa di soia
- 120 g di aceto di riso
Marinatura
- 100 g di carne di maiale, magra, senza nervi, a striscioline
- 5 g di salsa di soia
- 5 g di sherry, vino liquoroso secco
- 5 g di fecola di patate
- 20 g di acqua
- 5 g di olio di sesamo
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 peperoncino piccante fresco, a metà e senza semi
Zuppa
- 25 g di funghi secchi
- 15 g di funghi Orecchio di Giuda
- 15 g di funghi dell'olmo
- 1560 g di acqua
- 30 g di fecola di patate
- 5 g di olio di semi di arachidi
- 2 uova sbattute
- 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
- 250 g di tofu, a cubetti
- olio di sesamo q.b.
- 1 pizzico di pepe macinato
- 20 g di coriandolo fresco, le foglioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 154.8 kJ / 37 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoothie con yogurt, spinaci e mirtilli
10min
Vellutata ai funghi selvatici
Brak ocen
Margarita all'arancia sanguinella
30 min
Spaghetti cinesi con verdure
40 min
Riso speziato con gamberi e ananas
40 min
Cous cous di pesce alla trapanese
3h 30min
Couscous con pollo, agnello e salsiccia piccante
1h 10 min.
Smoothie papaya, menta e peperoncino
10min
Involtini primavera vietnamiti
40 min
Chawan mushi
35 min
The Bronx
10min
Cavati con le fave
13 godz. 20 min