![Panini basilico e pomodori secchi Panini basilico e pomodori secchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/630E890E-8085-458D-B18B-C5FF1406A5C1/Derivates/8E72AACB-80AF-4108-9233-AFD6C8222BE3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 15 pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 300 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di farina di grano duro
- 10 - 15 g di sale
- farina di grano duro q.b. per infarinare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taralli alla pizzaiola
45min
Filone saporito
5hod. 20min
Pane alle olive
2 Std. 20 Min
Pane ragno
1 Std. 20 Min
Panini ai pomodori sott'olio e peperoncino
3h 35min
Corona bordolese
5hod. 20min
Panini integrali alle erbe
4 Std. 45 Min
Pagnotta al rosmarino
3 Std. 30 Min
Panini alle noci e curcuma
4 godz. 40 min
Nodini mediterranei
3j 50 menit
Pane alle erbe aromatiche
1h 30min
Brioches
4h 50min