Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di latte
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 12 g)
- 50 g di zucchero
- 50 g di burro
- 1 uovo
- 500 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di vaniglia in polvere
Crema
- 90 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 75 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 30 g di cacao amaro in polvere
Terminare la preparazione
- olio per frittura
- zucchero q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Panelle
1h 25min
Ravioli di ricotta
1 godz. 35 min
Brioches siciliane
3h 15min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Sfinci siciliani salati
3 Std. 30 Min
Mafalde siciliane
2 godz. 15 min
Tetù
1u. 50min
Iris siciliani
4 Std. 10 Min
Sfinci siciliane
2u. 30min
Rame di Napoli
3u.
Rosticceria siciliana
2u.
Brioche col tuppo
3 Std. 30 Min