Miso-Udon-Carbonara

Miso-Udon-Carbonara

3.7 150 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Pecorino in Stücken
    40 g
    40 g Parmesan, in Stücken
  • Knoblauchzehe
    1
  • Frühlingszwiebeln in Stücken, und etwas mehr in feinen Ringen zum Garnieren
    30 g
  • Schinkenspeckwürfel
    150 g
    150 g Guanciale, in Würfeln (2 cm)
  • Olivenöl
    15 g
  • Ei
    1
  • Eigelb
    3
  • Misopaste
    25 - 30 g
  • Milch
    50 g
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Udon-Nudeln
    600 g
  • Wasser zum Kochen
  • Sesam zum Garnieren
  • Chiliflocken, getrocknet zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1449 mg
Białko 38 g
Kalorie 3249 kJ / 777 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 116 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...