Reis mit Lachs und Pilzen

4.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe in dünnen Scheiben
    1
  • Paprika, gemischt in Stücken (1-2 cm)
    150 - 180 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Champignons geviertelt
    100 g
  • Tomaten in Stücken (1 cm)
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Paprika de la Vera (opcjonalnie)
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Wasser
    600 g
  • weißer Rundkornreis
    200 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Stücken (2-3 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 374.5 kcal / 1567 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 630 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...