Tort tęczowy z lizakami
TM5 TM6

Tort tęczowy z lizakami

3.8 (146 ocen)

Składniki

Biszkopty

  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 8 jajek
  • 220 g cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szczypty soli
  • 1 łyżeczka barwnika spożywczego, zielonego
  • 1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego

Krem śmietanowy

  • 50 g cukru pudru
  • 500 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego

Dekoracja tortu

  • 180 g wody
  • 50 - 70 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • posypka cukrowa, kolorowa, do dekoracji (30-50 g)
  • lizaki, kolorowe, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
2210.5 kJ / 528.3 kcal
Białko
9.6 g
Węglowodany
42.1 g
Tłuszcz
36.3 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy