Urządzenia i Akcesoria
Tort tęczowy z lizakami
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
12 kawałków
Składniki
Biszkopty
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
8 jajek
-
220 g cukru
-
250 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
-
1 łyżeczka barwnika spożywczego, zielonego
-
1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego
Krem śmietanowy
-
50 g cukru pudru
-
500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu mocno schłodzonej
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Dekoracja tortu
-
180 g wody
-
50 - 70 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
posypka cukrowa, kolorowa do dekoracji (30-50 g)
-
lizaki kolorowe, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
9.6 g
Kalorie
2210.5 kJ /
528.3 kcal
Tłuszcz
36.3 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
42.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierniczki
1hod. 30min.
Tort z niespodzianką
12hod.
Wielkanocne babeczki
50min.
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6hod. 50min.
Trzykolorowe muffinki
1hod. 35min.
Bezowe duszki
3hod.
Cake pops na Halloween
4hod. 15min.
Amerykańskie pączki "donuts"
2hod. 45min.
Tort czekoladowy z truskawkami
2hod. 30min.
Muffinki czekoladowe
50min.
Czekoladowa gąsienica
3hod. 15min.
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50min.