
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopty
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 8 jajek
- 250 g cukru
- 250 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szczypty soli
- 1 łyżeczka barwnika spożywczego, zielonego
- 1 łyżeczkę barwnika spożywczego, różowego
Krem maślany
- 120 g cukru pudru
- 300 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 100 g mleka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Dekoracja tortu
- posypka cukrowa, kolorowa, ilość do dekoracji (30-50 g)
- 24 małych lizaków
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2337 kJ / 558 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 71.3 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Tort czekoladowy z truskawkami
2 godz. 30 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6 godz. 50 min
Bezowe duszki
4 godz. 5 min
Świąteczne cake pops
2 godz. 20 min
Tort z niespodzianką
12 godz.
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Tort tropikalny z bezikami
2 godz. 40 min
Trójkolorowe lody owocowe
5 godz. 30 min
Makaroniki malinowe
1 godz. 20 min