Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopty
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 8 jajek
- 220 g cukru
- 250 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szczypty soli
- 1 łyżeczka barwnika spożywczego, zielonego
- 1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego
Krem śmietanowy
- 50 g cukru pudru
- 500 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Dekoracja tortu
- 180 g wody
- 50 - 70 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- posypka cukrowa, kolorowa, do dekoracji (30-50 g)
- lizaki, kolorowe, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2210.5 kJ / 528.3 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Trzykolorowe muffinki
1h 35min
Czekoladowa gąsienica
3h 15min
Wielkanocne babeczki
50min
Chleb-pająk
2u. 55min
Naleśniki w paski
1h 15min
Pierniczki
1h 30min
Muffinki czekoladowe
50min
Tort czekoladowy z truskawkami
2h 30min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 Std. 20 Min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1u. 25min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 Std. 45 Min