Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
32 sztuki
Składniki
Ciasto na pierogi
-
160 g wody
-
300 g mąki pszennej
-
1 łyżkę oleju
-
¼ łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
Farsz i pierogi
-
400 g białej kapusty bez grubych części, pokrojonej na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
350 g mięsa wieprzowego, mielonego
-
530 g wody
-
20 g sosu sojowego
-
15 g oleju sezamowego
-
10 g sake10 g wina ryżowego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
311.9 kJ /
74.5 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Pierożki shaomai
2 godz.
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min