
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
32 sztuki
Składniki
Ciasto na pierogi
-
wody160 g
-
mąki pszennej300 g
-
oleju1 łyżkę
-
soli¼ łyżeczki
-
olej do natłuszczenia
Farsz i pierogi
-
białej kapusty bez grubych części, pokrojonej na kawałki400 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
mięsa wieprzowego, mielonego350 g
-
wody530 g
-
sosu sojowego20 g
-
oleju sezamowego15 g
-
wina ryżowego (opcjonalnie)10 g
-
cukru½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
74.5 kcal /
311.9 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Kluski śląskie
30 min