Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Dill, ohne Stiele
- 3 Schalotten
- 2 Knoblauchzehen
- 160 g Olivenöl
- 4 Wacholderbeeren
- 3 Prisen Kreuzkümmel (Cumin)
- ½ TL Koriander
- ½ TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 300 g Weißwein
- 800 g Möhren, junge, kleine, geschält, je nach Größe geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjesfilets in Rotweinsud
12h
Ziegenkäse-Terrine mit Oliven
6 Std. 20 Min
Asiatische Pflaumensauce
25 min
Kräuterbutter
10 Min
Weißkohlsalat
96h
Honig-Zwiebeln
1 Std.
Aprikosen-Ketchup
45min
Porreesalat
2 Std. 15 Min
Olivensauce
10 Min
Kartoffelsalat mediterran
35min
Glückstädter Matjestopf
3h 30min
Kräuterbutter au Café de Paris
1 Std. 10 Min