Mushroom and sun-dried tomato fettuccine

Mushroom and sun-dried tomato fettuccine

4.4 152 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces
    60 g
  • fresh basil leaves
    20
  • water
    1200 g
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    1 tsp
  • fettuccine
    350 g
  • olive oil ; plus 1 tablespoon extra
    35 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh button mushrooms cut into quarters
    500 g
  • salt
    ½ tsp
  • semi sun-dried tomatoes cut into pieces
    80 g
  • pouring (whipping) cream
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 668.1 kcal / 2805.8 kJ
Białko 22.4 g
Tłuszcz 31.6 g
Węglowodany 68.1 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Sód 694.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...