Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 20 fresh basil leaves
- 1200 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 350 g fettuccine
- 35 g olive oil ; plus 1 tablespoon extra
- 2 garlic cloves
- 500 g fresh button mushrooms, cut into quarters
- ½ tsp salt
- 80 g semi sun-dried tomatoes, cut into pieces
- 120 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2805.8 kJ / 668.1 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 694.6 mg
Alternatywne przepisy
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 Min
Creamy tomato and salami fettuccine
30 min
Quick veggie pasta salad
30 min
Mediterranean pasta salad
50min
Butternut and bacon macaroni cheese
1h 30 min
Penne and vegetables
35min
Chilli chutney quesadillas
1h
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 min
Mexican one-pot pasta
30 min
Tomato pasta with vegetables and feta
30 min
Quick fix noodles
15min