Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g long grain white rice, rinsed
- 2 tsp sesame oil, dark (roasted)
- 2 tsp salt
- 150 g fish fillets, cut in slices (1 cm)
- 150 g squid rings
- 200 - 250 g whole prawns, deshelled
- 1 tbsp fish sauce
- 1 pinch white pepper powder, adjust to taste
- 10 fish balls (total 150 g)
- 20 g Tianjin pickled cabbage (tung choy)
- 1500 g water
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20min
Chicken porridge with century egg
30min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Dried Shrimp Sambal
55min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min