![Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns) Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/67752534-27d3-4070-b6a4-775e48626b8c/Derivates/49ed2589-7904-4a4e-acad-17f4fdd09067.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g cooking oil
- 500 g prawns (approx. 10 prawns), whiskers removed, deveined, cleaned and patted dry with kitchen towels
- 5 garlic cloves
- 4 salted egg yolks, rinsed
- 50 g butter, softened at room temperature
- 2 sprigs curry leaves, leaves only
- 3 - 5 red bird's eye chillies (chilli padi), sliced
- 10 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- ½ tsp salt
- ½ tsp white pepper powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 949 kJ / 227 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 360 mg
Alternatywne przepisy
Chicken porridge with century egg
30 min
Shallot Oil
25 min
Crispy Garlic Slices and Garlic Oil
20 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Sweet And Sour Prawns
25 min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Nasi Lemak
45 min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Chicken Porridge
1h 10min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min