Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 fresh red chilli, cut in long pieces
- 10 g garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g sesame oil
- 1 Tbsp soy paste (see tip)
- 2 tsp rice wine
- 1 tsp black vinegar (see tip)
- ½ tsp sugar
- 10 g spring onion, cut in long pieces (3 cm)
- 30 g water
- 400 g fresh clams, scrubbed and de-bearded
- 10 g fresh basil leaves, plus extra for garnishing (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 898 kJ / 214 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Chicken porridge with century egg
30 min
Char Kway Teow
15min
Sugarcane Water Chestnut Drink
50min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 min
Nasi Lemak
45 min
Shallot Oil
25 min
Curry chicken
1h
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Sambal Petai Prawns
20 min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min