![Wholemeal Mantou Wholemeal Mantou](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/094B490B-FC4B-4657-BD0E-98A0A95D3BAA/Derivates/132801CC-BEDD-462C-A412-22F3CB518E83.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 730 g water
- 20 g caster sugar
- 1 tsp dried yeast
- 20 g cooking oil (sunflower oil, corn oil or soybean oil)
- 230 g pau flour (see tips)
- 20 g wholemeal flour
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 495 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 40 mg
Alternatywne przepisy
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Kaya (coconut jam)
1hod. 10min
Chicken porridge with century egg
30 Min
Super Soft Butter And Milk Buns
2hod. 40min
Lemonade
5 Min
Soy milk
24 godz. 30 min
Homemade Soy Milk
35min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9 godz. 30 min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Homemade Pandan Kaya
55 Min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Killer Toast
2h