Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g preserved radish (sweetened), rinsed and squeezed
- 40 g garlic cloves
- 100 g vegetable oil
- 2 tsp sesame oil, toasted
- 1 ½ tsp dark soy sauce
- 10 g sugar
- oil, for greasing
- 250 g white rice flour
- 30 g tapioca starch
- 1850 g water
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 454 kJ / 109 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Chicken porridge with century egg
30min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Teochew Seafood Porridge
45min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Steamed Tapioca Kuih
50min