Urządzenia i Akcesoria
Chwee Kuih (steamed rice cake)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
20 portion
Składniki
-
preserved radish (sweetened), rinsed and squeezed200 g
-
garlic cloves40 g
-
vegetable oil100 g
-
sesame oil, toasted2 tsp
-
dark soy sauce1 ½ tsp
-
sugar10 g
-
oil for greasing
-
white rice flour250 g
-
tapioca starch30 g
-
water1850 g
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1 g
Kalorie
454 kJ /
109 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Our Favourites
28 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Shallot Oil
25 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Rice Wine Chicken
30 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Homemade Pandan Kaya
55 min