Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de leche
- 30 g de levadura prensada fresca
- 170 g de harina de fuerza
Masa de croissant
- 340 g de harina de fuerza
- 80 g de agua
- 1 huevo
- 75 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Hojaldrado
- 250 g mantequilla (en un bloque)
- Wartości odżywcze
- na 30 unidades
- Kalorie
- 20148 kJ / 4820.1 kcal
- Białko
- 66.8 g
- Węglowodany
- 447.1 g
- Tłuszcz
- 307.1 g
- Błonnik
- 19.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Xuxos de crema
1h 30min
Baguette
3 godz. 45 min
Hojaldre rápido
2h
Lazos de brioche y hojaldre
4h 20min
Napolitanas de chocolate
6h 30min
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5h 30min
Croissants de hojaldre rellenos de chocolate
3 godz. 35 min
Napolitanas de crema
4h 45min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30 min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2h 10min
Pan básico
3 godz. 45 min
Ensaimadas individuales
9 Std.