Urządzenia i Akcesoria
Croissant de masa brioche hojaldrada
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 40 min
30 unidades
Składniki
Masa madre
-
100 g de leche
-
30 g de levadura prensada fresca
-
170 g de harina de fuerza
Masa de croissant
-
340 g de harina de fuerza
-
80 g de agua
-
1 huevo
-
75 g de azúcar
-
1 cucharadita de sal
-
100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Hojaldrado
-
250 g mantequilla (en un bloque)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 30 unidades
Białko
66.8 g
Kalorie
20148 kJ /
4820.1 kcal
Tłuszcz
307.1 g
Błonnik
19.9 g
Węglowodany
447.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bollería casera
13 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Palmeritas de hojaldre
1 Std. 15 Min
Croissants de hojaldre rellenos de chocolate
3 Std. 35 Min
Magdalenas
1 Std.
Baguette
3 Std. 45 Min
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5 Std. 30 Min
Panecillos bretzel
5 Std. 30 Min
Napolitanas de chocolate
6 Std. 30 Min
Lazos de brioche y hojaldre
4 Std. 20 Min
Napolitanas de crema
4 Std. 45 Min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4 Std. 30 Min
Ensaimadas individuales
9 Std.
Pan básico
3 Std. 45 Min