Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 90 g de mantequilla Lurpak® en trozos
- 300 g de leche
- 60 g de azúcar
- 1 cucharada de cardamomo molido (opcjonalnie)
- 500 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 1 sobre de levadura de panadería deshidratada
- ½ cucharadita de sal
- harina
Relleno
- 100 g de mantequilla Lurpak® en trozos
- 2 cucharadas de canela molida
- ¼ cucharadita de clavo molido (opcjonalnie)
- 30 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 1 huevo batido
- 2 - 3 cucharadas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 661 kJ / 158 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Lazos de brioche y hojaldre
4 godz. 20 min
Pan de leche
2 Std. 20 Min
Bizcocho veteado
2h
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4 Std. 30 Min
Trenzas de avellana
1h 45 phút
Panettone con chocolate y naranja
3h 20 phút
Pan básico
3 Std. 45 Min
Pan de mantequilla con chocolate y nueces
1h 40min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6 Std. 40 Min
Suizos
2h 30 phút
Ensaimadas individuales
9h
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30 phút