Urządzenia i Akcesoria
Vegetarische Lasagne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 10 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Suppengrün in Stücken (2 cm)1 Bund
-
Olivenöl40 g
-
Tomatenmark15 g
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer1 TL
-
Oregano, getrocknet1 TL
-
Paprika edelsüß½ TL
-
Zucker½ TL
-
passierte Tomaten (680 g)1 Flasche
-
Parmesan in Stücken150 g
-
Crème fraîche200 g
-
Schmand200 g
-
Muskat¼ TL
-
Butter weich, zum Einfetten20 g
-
Lasagneplatten (ohne Vorkochen)12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
2151 kJ /
514 kcal
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2018
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Sauce Bologneser Art mit Sojabröseln
25 Min
Gefüllte Paprika mit Linsenbolognese
1 Std. 10 Min
Gemüse-Nudel-Auflauf
1 Std.
Vegetarische Linguine Carbonara
30 Min
Überbackene vegetarische Enchiladas
50 Min
Zucchini-Käse-Lasagne
1 Std.
Chili sin Carne
25 Std. 20 Min
Ratatouille-Lasagne
1 Std. 30 Min
Gemüse-Lasagne
2 Std.
Vegetarische Linsen-Lasagne
1 Std. 30 Min
Veggie Rigatoni al forno
45 Min
Tofu-Bolognese
40 Min