Urządzenia i Akcesoria
Vegetarische Lasagne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 10 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Suppengrün in Stücken (2 cm)1 Bund
-
Olivenöl40 g
-
Tomatenmark15 g
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer1 TL
-
Oregano, getrocknet1 TL
-
Paprika edelsüß½ TL
-
Zucker½ TL
-
passierte Tomaten (680 g)1 Flasche
-
Parmesan in Stücken150 g
-
Crème fraîche200 g
-
Schmand200 g
-
Muskat¼ TL
-
Butter weich, zum Einfetten20 g
-
Lasagneplatten (ohne Vorkochen)12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
2151 kJ /
514 kcal
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2018
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Grünkern-Bolognese mit Spaghetti und Basilikum-Himbeer-Eis
50 min
Chili sin Carne
25 godz. 20 min
Paprika mit Tofu-Reis-Füllung und Tomatensauce
1 godz. 45 min
Sauce Bologneser Art mit Sojabröseln
25 min
Vegetarische Linguine Carbonara
30 min
Gemüse-Lasagne
2 godz.
Tofu-Bolognese
40 min
Überbackene vegetarische Enchiladas
50 min
Ratatouille-Lasagne
1 godz. 30 min
Gemüse-Nudel-Auflauf
1 godz.
Veggie Rigatoni al forno
45 min
Vegetarische Linsen-Lasagne
1 godz. 30 min