Auberginen-Bolognese zu Nudeln

Auberginen-Bolognese zu Nudeln

4.4 2.9K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Zwiebeln halbiert
    130 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Majoran abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    6 Stängel
  • Olivenöl
    20 g
  • Auberginen in Stücken
    400 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Salz und mehr zum Kochen
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Nudeln (z.B. Makkaroni)
    500 g
  • Wasser zum Kochen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 22 g
Kalorie 2552 kJ / 609 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 10.8 g
Węglowodany 97 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...