Tomaten-Paprika-Reis mit Sommergemüse und Feta

Tomaten-Paprika-Reis mit Sommergemüse und Feta

4.5 2.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Paprika eine geviertelt, eine in Streifen
    2
  • Öl
    30 g
  • Langkornreis parboiled
    250 g
  • Tomatenmark
    70 g
  • Wasser
    900 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Zucchini (ca. 150 g), in Würfeln (2 cm)
    1
  • gelbe Paprika in Streifen
    1
  • Frühlingszwiebeln in Ringen
    1 Bund
  • Zuckerschoten frisch oder TK
    200 g
  • Feta in Würfeln (2 cm)
    400 g
  • Rosmarin abgezupft
    1 - 2 Zweige
  • Thymian abgezupft
    1 - 2 Zweige

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 25 g
Kalorie 2862 kJ / 684 kcal
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...