Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g d'oignons (2), coupés en 4
- 20 g d'huile d'olive
- 150 g de lardons fumés
- 3 œufs
- 180 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 10 g de vin blanc sec
- 10 g de farine
- du sel
- du poivre moulu
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 8 tranches de pain de mie blanc sans croûte
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1528 kJ / 366 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Croque-campagne au comté
40min
Timbale milanaise
55min
Risotto à la viande hachée
45min
Croque-cake
50min
Baguette flammekueche
40min
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Gratin de comté façon pudding
45min
Gratin de pain au reblochon
35min
Roulé au fromage et au jambon
40min
Clafoutis à la tomate, au miel et à la moutarde
1h
Œufs gratinés à la hongroise
1hod. 30min
Gratin de crozets au jambon
1h