Urządzenia i Akcesoria
Flammkuchenschnecken am Stiel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 Stück
Składniki
Hefeteig
-
Wasser160 g
-
Zucker½ TL
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
Olivenöl20 g
-
Salz¾ TL
Füllung
-
Petersilie ohne Stiele½ Bund
-
gekochter Schinken in Stücken150 g
-
Schmand200 g
-
Röstzwiebeln25 g
-
Speisestärke20 g
-
Kümmel, gemahlen (opcjonalnie)1 Prise
-
Salz nach Geschmack½ - ¾ TL
-
Pfeffer¼ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
911 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fächerkartoffeln
1 godz. 5 min
Pfannkuchenröllchen mit zwei Füllungen
8 godz.
Bärlauch-Tomaten-Schnecken
2 godz.
Käse-Knusperstangen
1 godz.
Bacon-Spieße
1 godz. 30 min
Mediterrane Pesto-Blume
1 godz.
Kräuterfaltenbrot
1 godz. 20 min
Pizza-Profiteroles
2 godz.
Käse-Kräuter-Striezel
1 godz. 35 min
Mini-Zupf-Pizzen
1 godz. 45 min
Flammküchlein
1 godz. 20 min
Partyähre
1 godz. 50 min