Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 140 g Mehl
- 70 g Butter, kalt, in Stücken
- 50 g Zucker
- 1 Msp. Zimt
Teig
- 30 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 230 g Mehl
- 120 g Wasser
- 1 TL Zucker
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 200 g Schmand
- 20 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Äpfel, rotschalig, in dünnen Scheiben (ca. 2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1543 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sahne-Grießpudding mit Roter Grütze
15 min
Grießklößchen-Suppe
1h
Erdbeer-Streusel-Taler
2 godz. 20 min
Flammkuchen mit Kartoffelcreme und Speck
1h
Safran-Baiser-Kuchen
1h
Quarkstuten
1 Std. 30 Min
Mini-Tartelettes mit Mais, Hackfleisch und Süßkartoffel
3 godz. 10 min
Milchreis mit Roter Grütze
50 Min
Schinken-Käse-Laugentaler
2 godz. 20 min
Apfel-Hefe-Küchlein (Racuchy z jabłkami)
50 Min
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2h
Flammkuchen mit Ziegenkäse, Birnen und Walnüssen
35min