Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Flammkuchen mit Streuseln
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 Stücke
Składniki
Streusel
-
Mehl140 g
-
Butter kalt, in Stücken70 g
-
Zucker50 g
-
Zimt1 Msp.
Teig
-
Öl und etwas mehr zum Einfetten30 g
-
Mehl230 g
-
Wasser120 g
-
Zucker1 TL
-
Salz½ TL
Belag und Fertigstellung
-
Schmand200 g
-
Zucker20 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Äpfel rotschalig, in dünnen Scheiben (ca. 2 mm)200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1543 kJ /
369 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2021
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rom - Pizzataler
1 godz. 30 min
Langos mit Äpfeln und Zimt
1 godz. 30 min
Franzbrötchen-Auflauf
40 min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2 godz.
Johannisbeerwaffeln mit Vanillecreme
45 min
Flammkuchen mit Kartoffelcreme und Speck
1 godz.
Blintzes mit Heidelbeerquark
35 min
Kirschenmichel
1 godz.
Schnelle Zwiebelfladen
1 godz. 20 min
Arme Ritter
20 min
Apfel-Quark-Puffer
45 min
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min