Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Syrup
- 100 g caster sugar
- 1 lime, zested and juiced
- 120 g gin
- 80 g tonic water
- 10 juniper berries, crushed
Four cake layers
- 450 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 400 g caster sugar
- 8 eggs, room temperature
- 440 g self-raising flour
- 4 tbsp milk
- natural green food colouring
Butter icing
- 500 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 700 g icing sugar
- 1 tbsp milk
- 1 tsp natural vanilla extract
Assembly
- natural green food colouring
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2886.8 kJ / 687.3 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 76.9 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 341 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate volcanos
55 min
Hazelnut chocolate brioche
2 godz.
Berry and cream sponge "omelettes"
25 min
Chocolate Cake Pops
4 godz. 50 min
Gerbeaud Cakes (Metric)
1h 20 min
Rainbow Choux Buns
1h 25min
Mocha ice cream cake with Champagne snaps
9 Std. 40 Min
Three-milk cake
2 godz.
White chocolate chip cookies
1h
Magnolia Kitchen macadamia and white chocolate brioche scrolls
5 Std. 35 Min
Cream cheese frosting
5 Min
Chocolate ganache
20 min