![20th anniversary ombré cake 20th anniversary ombré cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08c559b8-f2f9-4795-92c0-11841b333909/Derivates/77024b6d-2cb2-478e-b4ad-9f97faab8005.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Syrup
- 100 g caster sugar
- 1 lime, zested and juiced
- 120 g gin
- 80 g tonic water
- 10 juniper berries, crushed
Four cake layers
- 450 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 400 g caster sugar
- 8 eggs, room temperature
- 440 g self-raising flour
- 4 tbsp milk
- natural green food colouring
Butter icing
- 500 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 700 g icing sugar
- 1 tbsp milk
- 1 tsp natural vanilla extract
Assembly
- natural green food colouring
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2886.8 kJ / 687.3 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 76.9 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 341 mg
Alternatywne przepisy
Haupia Pie
3 godz.
Cheesecakes in jars
4 Std.
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter)
1h
Robot cake
2h
Immune Booster
25min
DIY chocolate truffles
3 Std. 40 Min
Chocolate and strawberry domes
51h
Mini lemon curd tarts
2h 20min
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Magnolia Kitchen Swiss meringue buttercream
45min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28 godz. 15 min
Chocolate ganache
20min