![Wonton wrappers Wonton wrappers](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/389c8181-9514-470c-9bc5-422284b4c8f5/Derivates/cb371c07-d9de-417f-9aa9-630f1019bbb6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 egg
- 2 tbsp filtered water
- ¼ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 85.2 kJ / 20.3 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Wonton soup
1h
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Beef buns
50 Min
Brioche burger buns
2h 10min
Pork and prawn dumplings
55 min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Char siu bao pork buns
6h 35 min
Vegetable spring rolls
1 Std. 10 Min
Hamburger rolls
2 Std. 20 Min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min