Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Schalotten, halbiert (ca. 80 g)
- 350 g Porree, weiße Teile, in Stücken
- 150 g Butter, in Stücken
- 350 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 1000 g Geflügelfond
- ½ TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 200 g Sahne
- Salz
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2001 kJ / 479 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachsforelle mit gepickeltem Rhabarber und Purple-Curry-Mayo
24h
Forellen-Erbsen-Terrine
7 Std. 45 Min
Zabaglione
15 min
Krebssuppe
45min
Peruanisches Ceviche
1 Std. 15 Min
Gazpacho | Petersilie | Burrata
1h 50min
Gin-Tonic-Saibling mit gehobelter Feldfrucht und Petersilien-Mayonnaise
24h
Polenta mit Trüffel und Ei
35 min
Kerbel-Cappucchino
35 min
Portugiesische Crème Brûlée
25 min
Zabaione mit Katzenzungen
1 godz.
Cappuccino von Waldpilzen mit Serrano-Chips
25 min