
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Schalotten halbiert (ca. 80 g)
- 350 g Porree weiße Teile, in Stücken
- 150 g Butter in Stücken
- 350 g Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
- 1000 g Geflügelfond
- ½ TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 200 g Sahne
- Salz
- ½ Bund Schnittlauch in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 479 kcal / 2001 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 3.2 g