Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1060 g water
- 1000 g potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 80 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 tomatoes, large, quartered
- ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp nigella seeds
- ¼ tsp fenugreek seeds
- 20 g sunflower oil
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- ¼ tsp chilli powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Sambhar
1h 5min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Coriander Chutney
5min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Sweet and Sour Peppers
40 min
Aloo Gobi
20 min
Dhokla
30 min
Vegetable Biryani
50 min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40 min
Kachumber (Onion, Tomato and Cucumber Salad)
5min
Onion Bhaji
45 min