
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Eier
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 20 g Petersilie abgezupft
- 250 g Milch
- 130 g Mehl
- 4 Prisen Pfeffer
- 5 Prisen Muskat frisch gerieben
- 4 EL Schnittlauch in feinen Röllchen
- 30 g Butterschmalz
- 1 Zwiebel halbiert
- 400 g Pilze mittelgroß und gemischt (z.B. Champignons, Kräuterseitlinge, Austernpilze, Shiitake), in Scheiben
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 100 g Wasser
- 150 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 456 kcal / 1907 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 36 g