Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- Butter zum Einfetten
- 200 g Mandeln
- 30 g Buchweizen
- 250 g Möhren, in Stücken
- 3 Eier
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 ½ TL Backpulver
- 70 g Maismehl
Schokoladen-Sahne-Creme
- 6 Blätter Gelatine, weiß
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 150 g weiße Schokolade, in Stücken
- 80 g Wasser
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Dosen Mango (Abtropfgew. à 250 g), abgetropft, Saft aufgefangen
Fruchtspiegel und Fertigstellung
- 2 Pck. Tortenguss, weiß
- 40 g Zitronensaft
- 50 g Zucker
- 2 EL Mandellikör (z.B. Amaretto)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1036 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Beerenfrucht-Bienenstich
6h 30min
Biskuit
1 godz. 30 min
Haselnuss-Baiser-Torte mit Bananen-Karamell-Füllung
3 Std. 15 Min
Baiser-Nusskuchen
1 Std. 20 Min
Orangen-Möhren-Torte
2h
Herbsttorte mit Orangencreme (glutenfrei)
4 Std. 10 Min
Kloster-Cremetorte
12h
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3h
Joghurt-Himbeer-Torte (zuckerfrei)
8sa 45 dk
Orangen-Schokoladen-Torte
3 Std. 40 Min
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6h 30min
Käsekuchen mit Heidelbeeren (zuckerfrei)
10 godz.