Mango-Möhren-Torte

Mango-Möhren-Torte

4.1 99 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

Boden
  • Butter zum Einfetten
  • Mandeln
    200 g
  • Buchweizen
    30 g
  • Möhren in Stücken
    250 g
  • Eier
    3
  • Zucker
    150 g
  • Salz
    1 Prise
  • Backpulver
    1 ½ TL
  • Maismehl
    70 g
Schokoladen-Sahne-Creme
  • Gelatine weiß
    6 Blätter
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    500 g
  • weiße Schokolade in Stücken
    150 g
  • Wasser
    80 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 TL
  • Mango (Abtropfgew. à 250 g), abgetropft, Saft aufgefangen
    2 Dosen
Fruchtspiegel und Fertigstellung
  • Tortenguss, weiß
    2 Pck.
  • Zitronensaft
    40 g
  • Zucker
    50 g
  • Mandellikör (z.B. Amaretto)
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 247 kcal / 1036 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...