Mandarinentarte mit Nusscrumble

Mandarinentarte mit Nusscrumble

3.3 6 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz.
12 Stücke

Składniki

Crumble
  • Macadamianüsse
    30 g
  • Mandeln
    50 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Zucker
    50 g
  • Weizenmehl, glatt
    50 g
  • Salz
    1 Prise
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    ½
Tarteboden
  • Zucker
    90 g
  • Butter in Stücken
    140 g
  • Weizenmehl, glatt
    260 g
  • Eidotter
    2
  • Ei
    1
Mandarinencreme und Fertigstellung
  • Butter zum Einfetten
  • Weizenmehl, glatt für die Arbeitsfläche
  • Eier verquirlt (ca. 3 Eier)
    160 g
  • Zucker
    90 g
  • Mandarinensaft
    125 g
  • Zitrone Schale abgerieben
    1
    1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht
  • Eidotter
    1
  • Butter kalt, in Stücken
    125 g
  • Mandarinenpalten abgetropft (ca. 500 g)
    2 Dosen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 490 kcal / 2052 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...