Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Preiselbeer-Pie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
14 Stücke
Składniki
-
Vanilleschote davon das Mark ausgekratzt1
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben und Bearbeiten400 g
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Salz1 TL
-
Ei (Kl. M)1
-
Wasser eiskalt30 g
-
Birnen geschält, geviertelt, entkernt1000 g
-
Zitronensaft30 g
-
Preiselbeerkompott250 g
-
Rohrzucker brauner30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1180 kJ /
282 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 godz. 10 min
Zitronen-Apfel-Tarte
1 godz. 15 min
Aprikosen-Tarte
4 godz.
Birnen-Blondie
1 godz. 15 min
Mandarinentarte mit Nusscrumble
9 godz.
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Lombardische Aprikosentarte
1 godz. 15 min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 godz. 10 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Zitronen-Baiser-Tarte
2 godz. 30 min