Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 duck breasts, skinless (approx. 650-700 g), cut in pieces (3 cm)
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 100 g onions, quartered
- 50 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 50 g carrot, cut in pieces (2 cm)
- 20 g olive oil, plus 2 Tbsp for browning meat
- 30 g unsalted butter, diced
- 2 garlic cloves
- 250 g red wine
- 800 g tinned chopped tomatoes
- 25 g plain flour
- 2 tsp ground cinnamon
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 2 bay leaves
- 1 tsp sugar
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp fine sea salt
- water, for cooking pasta
- 500 g dried paccheri pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2221 kJ / 528 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
Alternatywne przepisy
Italian Sausage and Orzo Soup
35min
Spaghetti alla Puttanesca
35min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25min
Prawn Saganaki
35min
One-pot Moussaka
30 min
Indochine Chicken Salad
1 Std. 20 Min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 min
Prawn and Chorizo Paella
45 min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26 Std. 15 Min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 Std. 20 Min