Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra

Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra

4.7 145 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

  • duck breasts, skinless (approx. 650-700 g), cut in pieces (3 cm)
    4
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    80 g
  • onions quartered
    100 g
  • celery cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • carrot cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • olive oil plus 2 Tbsp for browning meat
    20 g
  • unsalted butter diced
    30 g
  • garlic cloves
    2
  • red wine
    250 g
  • tinned chopped tomatoes
    800 g
  • plain flour
    25 g
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • fresh rosemary leaves only
    3 sprigs
  • bay leaves
    2
  • sugar
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • fine sea salt
    2 tsp
  • water for cooking pasta
  • dried paccheri pasta
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 528 kcal / 2221 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...