Urządzenia i Akcesoria
Deconstructed Lemon Tarts
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
Base
-
cinnamon biscuits (e.g. Speculoos), halved80 g
-
unsalted butter diced15 g
Lemon Curd
-
lemon peeled, white pith and pips removed, quartered1
-
unsalted butter diced70 g
-
medium eggs2
-
egg yolk from medium egg1
-
caster sugar125 g
Meringue
-
caster sugar90 g
-
egg whites from medium eggs3
-
freshly squeezed lemon juice30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1 g
Kalorie
258 kJ /
62 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Profiteroles
2 godz. 15 min
Mini Iced Fingers
2 godz. 10 min
Millionaire's Chocolate Tart
2 godz. 20 min
Berry Mousse
4 godz. 50 min
Damper with Golden Syrup Butter
40 min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2 godz. 45 min
Molten Caramel Centre Muffins
25 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Pizza Bianca with Artichoke and Truffle Oil - Pizza Bianca con carciofi e olio al tartufo
1 godz. 25 min
White Chocolate Mini Cheesecakes
4 godz. 40 min
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Chicken Skewers with Cumin Rice and Warm Vegetable Salad
2 godz.