Urządzenia i Akcesoria
Deconstructed Lemon Tarts
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
Base
-
cinnamon biscuits (e.g. Speculoos), halved80 g
-
unsalted butter diced15 g
Lemon Curd
-
lemon peeled, white pith and pips removed, quartered1
-
unsalted butter diced70 g
-
medium eggs2
-
egg yolk from medium egg1
-
caster sugar125 g
Meringue
-
caster sugar90 g
-
egg whites from medium eggs3
-
freshly squeezed lemon juice30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1 g
Kalorie
258 kJ /
62 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Cookie Dough Ice Cream Sundaes
11 godz.
Peach Melba
35 min
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
1 godz.
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 godz. 40 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4 godz. 40 min
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Lemon Tart
4 godz. 30 min