Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 80 g cinnamon biscuits (e.g. Speculoos), halved
- 15 g unsalted butter, diced
Lemon Curd
- 1 lemon, peeled, white pith and pips removed, quartered
- 70 g unsalted butter, diced
- 2 medium eggs
- 1 egg yolk, from medium egg
- 125 g caster sugar
Meringue
- 90 g caster sugar
- 3 egg whites, from medium eggs
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 258 kJ / 62 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peach Pavlova
5h 30min
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Amarula Panna Cotta with Coffee Sauce
8 godz. 30 min
Chocolate Meringue Stack
7hod. 30min
Peach Melba
35min
Lemon Sorbet
8 godz. 30 min
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3h 15min
Piped Raspberry Mousse
1h
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 Std. 40 Min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4 Std. 40 Min
Baked Christmas Pudding Cheesecake
13 Std. 50 Min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9h