Urządzenia i Akcesoria
Deconstructed Lemon Tarts
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
Base
-
cinnamon biscuits (e.g. Speculoos), halved80 g
-
unsalted butter diced15 g
Lemon Curd
-
lemon peeled, white pith and pips removed, quartered1
-
unsalted butter diced70 g
-
medium eggs2
-
egg yolk from medium egg1
-
caster sugar125 g
Meringue
-
caster sugar90 g
-
egg whites from medium eggs3
-
freshly squeezed lemon juice30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1 g
Kalorie
258 kJ /
62 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Meringue Stack
7 godz. 30 min
Raspberry Cornettos - Cornetti di lamponi
15 godz.
Peach Melba
35 min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2 godz. 45 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
2 godz.
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Chocolate salted caramel petit fours
7 godz. 10 min
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2 godz. 15 min
Milk Chocolate Panna Cotta with Mango and Banana Marmalade
2 godz. 15 min
White Chocolate Mini Cheesecakes
4 godz. 40 min
Chocoholics
1 godz.