Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)

Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)

4.4 257 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled
    2 cm
  • oil
    1 tsp
  • fresh long red chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices
    1 - 2
  • Chicken stock paste (see Tip)
    2 tsp
  • water
    600 g
  • coconut milk
    400 g
  • chicken thigh fillets cut into strips (1 x 6 cm)
    450 g
  • fish sauce
    2 tbsp
  • lemongrass white part only, cut into halves
    1 stalk
  • raw sugar
    1 tsp
  • fresh kaffir lime leaves
    4
  • lime juice
    2 tbsp
  • fresh coriander leaves only, for garnishing
    3 - 4 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 231.5 kcal / 972.5 kJ
Białko 15.1 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 3.2 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Sód 982.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...