Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp oil
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 600 g water
- 400 g coconut milk
- 450 g chicken thigh fillets, cut into strips (1 x 6 cm)
- 2 tbsp fish sauce
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into halves
- 1 tsp raw sugar
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 2 tbsp lime juice
- 3 - 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 972.5 kJ / 231.5 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 982.4 mg
Alternatywne przepisy
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1 Std.
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Curry laksa
45min
Prawn and chicken laksa
40min
Gin-cured ocean trout salad
30 Std. 20 Min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1h 40min
Beef and coconut soup
30min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Som tum (Thai green papaya salad)
20 Min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Tom kha prawns
25 Min