![Tom kha gai (Thai chicken coconut soup) Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9FDB84DA-ECFB-4E98-AA66-4571BF8B69A4/Derivates/2e292e33-3222-4850-a87c-fa9781b6572d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp oil
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 600 g water
- 400 g coconut milk
- 450 g chicken thigh fillets, cut into strips (1 x 6 cm)
- 2 tbsp fish sauce
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into halves
- 1 tsp raw sugar
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 2 tbsp lime juice
- 3 - 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 972.5 kJ / 231.5 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 982.4 mg
Alternatywne przepisy
Curry laksa
45 min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1h 40min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Beef and coconut soup
30 min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Tom kha prawns
25 Min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Sambal udang
50 min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min