![Chiang Mai noodles Chiang Mai noodles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/854F5BE9-A1CC-42E2-AFAF-221F8D7A404D/Derivates/635BD79E-90BD-42A7-807A-8E90D79B57A8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g dried egg noodles
- 6 eschalots, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
- 40 g oil
- 4 - 5 tbsp Thai red curry paste, to taste (see Tips)
- 500 g chicken thigh fillets, cut into thin strips
- 2 tbsp fish sauce
- 1 tbsp palm sugar, grated
- ½ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 2 tbsp lime juice
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 5 - 6 stalks pak choy, cut into halves
- 2 - 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 50 g fresh bean sprouts, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3207.2 kJ / 763.6 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 61.4 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1963.5 mg
Alternatywne przepisy
Thai beef salad
1 godz. 15 min
Korean barbecue chicken with rice
45 min
Hoisin pork bowl
30 min
Asian chicken noodle salad
45 min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25min
Warm satay chicken salad
55 min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35min
Coconut poached chicken salad
45 min
Thai red chicken curry
30 min
Thai Peanut Chicken with Coconut Rice
1 godz.
Nasi goreng
40 min
Asian-style pork noodles
1 godz.