Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de helado
- 2 piezas de mamey, sin cáscara, ni semilla, maduro
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 200 g de leche
- 2 sobres de sustituto de azúcar, tipo Splenda®
Merengue Suizo
- 240 g de azúcar
- 4 piezas de claras de huevo
- 1 cdita de cremor tártaro
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 7728 kJ / 1840 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 340 g
- Tłuszcz
- 48.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.2 g
- Błonnik
- 22.9 g
- Sód
- 384 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25 Min
Agua de Guayaba con jamaica
15 Min
Nieve de guanábana y mango
5h
Chiles en nogada
1 Std.
Agua de Horchata
10 Min
Caldo de camarón
40min
Mousse de mamey
2h
Gelatina de mango
15 Min
Agua de pepino, limón y menta
5 Min
Nieve rápida de fruta
5 Min
Nieve de frutas
10 Min
Gelatina de mazapán
2h