Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
- 100 g de azúcar refinada
- 1 pizca de bicarbonato de sodio
- 100 g de crema para batir (min 30% de grasa)
Salsa de chocolate
- 100 g de chocolate semi amargo
- 130 g de crema para batir (min 30% de grasa)
Buñuelos de manzana
- 120 g de arroz para sushi
- 35 g de harina de maíz
- 2 huevos
- 1 cdita de polvo para hornear
- 120 g de cerveza oscura
- aceite, para freír
- 2 manzanas ácidas
- sal fina (opcjonalnie)
- canela en polvo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 967.3 kJ / 230.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz con leche
3h
Chocolatines
4h 30min
Donas de encanto
2h
Pastel de fresas con chocolate
1 godz. 30 min
Flan
2h 45min
Buñuelos de feria con miel de guayaba y piloncillo
55 min
Pastel de tres leches
3h
Buñuelos de viento
1h
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
50 min
Pastel imposible al vapor
2h 40min
Pan de naranja cristalizada
4h
Hojaldre rápida
1 godz. 20 min