Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla
- 120 g de harina
- 1 cucharadita de polvo para hornear
Crema de relleno
- 350 g de mantequilla, a temperatura ambiente, en trozos
- 120 g de leche
- 120 g de azúcar glass
- 40 g de cocoa en polvo
Cobertura
- 200 g de crema
- 200 g de chocolate amargo, en trozos
- 100 g de nueces, en trozos (reserve algunas enteras para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2504 kJ / 599 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarrones con merengue suizo
1 Std. 10 Min
Pastel moka TM6 (Black Diamond)
2h
Pastel pink velvet
7 Std. 20 Min
Panqué de nuez glaseado
1h 30min
Pastel de naranja y miel
2h
Pastel de almendras y vainilla
2h
Pastel de choco nuez
50min
Pastel imposible al vapor
2 Std. 40 Min
Tarta de pera y almendra
25min
Chutney de manzana
20min
Pastel de zanahoria sin harina
20min
Pastel de chocolate y almendras
25min