Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla
- 120 g de harina
- 1 cucharadita de polvo para hornear
Crema de relleno
- 350 g de mantequilla, a temperatura ambiente, en trozos
- 120 g de leche
- 120 g de azúcar glass
- 40 g de cocoa en polvo
Cobertura
- 200 g de crema
- 200 g de chocolate amargo, en trozos
- 100 g de nueces, en trozos (reserve algunas enteras para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2504 kJ / 599 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dulce de camote
1h 15min
Pan de frutos secos
2hod. 10min
Pan de muerto relleno de dulce de leche
4h 15min
Delicia de helado
10h
Pastel de canela y nuez
1h
Pastel de rompope
2 Std.
Budín de chocolate
35min
Pastel tropical
2 Std. 40 Min
Panettone con chocolate y naranja
3h
Muffins de Nutella (sin gluten)
55min
Pastel imposible al Varoma
6h
Pastel de limón y merengue
2hod. 10min