Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de nueces y romero
-
80
g de nueces troceadas
lub 80 g de nuez de castilla, en mitades - 40 g de azúcar morena
- 1 pizca de sal
- 1 cda de romero, solamente las hojas
- 230 g de harina de trigo integral
- 120 g de mantequilla sin sal, en cubitos
- 1 huevo
- harina de trigo integral, para espolvorear
Relleno de limoncello
- 80 g de azúcar
- 1 cda de ralladura de limón amarillo
- 80 g de licor de limón, tipo limoncello
- 60 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido (1-2 limones)
- 1 huevo
- 4 yema de huevo
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 8 higos, cortados en octavos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2244 kJ / 536 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de limón y merengue
2 Std. 30 Min
Tarta mediterránea de higos
1 Std. 30 Min
Mermelada de chabacanos deshidratados
40 Min
Pastel de bolas con levadura
2 Std.
Clafoutis de higo
1 Std. 30 Min
Sopa de manzana con queso azul y chipotle
30 Min
Panqué de miel
2 Std. 30 Min
Tarta de pera y almendra
25 Min
Galletas especiadas
1 Std. 10 Min
Pay de nuez con chocolate
1 Std. 10 Min
Panqué de limón con crema de zarzamoras
1 Std. 45 Min
Pay de manzana casero
2 Std. 20 Min