Eggs Benedict mit Pfannenbrot und Bacon

Eggs Benedict mit Pfannenbrot und Bacon

4.4 22 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Pfannenbrot
  • Wasser
    85 g
  • frische Hefe
    10 g
  • Zucker
    ½ TL
  • Mehl
    165 g
  • Salz
    2 Prisen
Eggs Benedict und Fertigstellung
  • Wasser warm
    2000 g
  • Weißweinessig
    100 g
  • Eier sehr frisch (siehe Tipp)
    4
  • Mehl zum Bearbeiten
  • Öl zum Braten
  • Wasser
    15 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Butter in Stücken
    120 g
  • Eigelb
    3
  • Salz
    ⅓ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Bacon
    8 Scheiben
  • Cherry-Tomaten (opcjonalnie) zum Garnieren
  • Cornichons (opcjonalnie) zum Garnieren
  • junge Salatblätter der Saison, gemischt (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 712 kcal / 2978 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 26 g
Sód 724 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...