
Wersje kompatybilne
Eggs Benedict mit Pfannenbrot und Bacon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pfannenbrot
- 85 g Wasser
- 10 g frische Hefe
- ½ TL Zucker
- 165 g Mehl
- 2 Prisen Salz
Eggs Benedict und Fertigstellung
- 2000 g Wasser warm
- 100 g Weißweinessig
- 4 Eier sehr frisch (siehe Tipp)
- Mehl zum Bearbeiten
- Öl zum Braten
- 15 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft
- 120 g Butter in Stücken
- 3 Eigelb
- ⅓ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 8 Scheiben Bacon
- Cherry-Tomaten zum Garnieren (opcjonalnie)
- Cornichons zum Garnieren (opcjonalnie)
- junge Salatblätter der Saison, gemischt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 712 kcal / 2978 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Węglowodany
- 35 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Sód
- 724 mg