Wersje kompatybilne
Eggs Benedict mit Pfannenbrot und Bacon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pfannenbrot
- 85 g Wasser
- 10 g frische Hefe
- ½ TL Zucker
- 165 g Mehl
- 2 Prisen Salz
Eggs Benedict und Fertigstellung
- 2000 g Wasser, warm
- 100 g Weißweinessig
- 4 Eier, sehr frisch (siehe Tipp)
- Mehl zum Bearbeiten
- Öl zum Braten
- 15 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft
- 120 g Butter, in Stücken
- 3 Eigelb
- ⅓ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 8 Scheiben Bacon
- Cherry-Tomaten zum Garnieren
- Cornichons zum Garnieren
- junge Salatblätter der Saison, gemischt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2978 kJ / 712 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 724 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs mit Pestokruste, Cherrytomaten und Schwammerlrisoni
1h 50min
Sous-vide-Forelle mit Bohnenpüree und Gemüsechips
1h 30min
Sushi-Burger
1h 30min
Eggs Benedict mit Kräuter-Hollandaise
55 min
Rinderhüftsteak mit Schmorzwiebel-Stampf und Sherry-Sauce
50min
Canelés
14h
Landschinkenbrot mit pochiertem Ei
45min
Eggs Benedict
30min
Okonomiyaki
45min
French-Toast-Röllchen mit Beerenkompott
30min
Vanillesauce (Crème Anglaise)
15min
Pochierte Eier
30min