Veau aux poivrons à la sauce piquante

Veau aux poivrons à la sauce piquante

4.5 69 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 50 g d'huile de tournesol
  • 1000 g d'escalopes de veau taillées en lamelles (1 x 5 cm)
  • 1 - 2 c. à soupe rase de piment séché en flocons à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de sauce de soja
  • 30 g de sauce d'huître
  • 100 g de vin de riz
  • 400 g de poivrons verts en julienne
  • 400 g d'oignons doux en julienne
  • 4 c. à soupe d'huile de sésame toasté

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 361 kcal / 1510 kJ
Białko 36.08 g
Tłuszcz 20.46 g
Węglowodany 8.22 g
Błonnik 2.48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...