Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile de tournesol
- 1000 g d'escalopes de veau, taillées en lamelles (1 x 5 cm)
- 1 - 2 c. à soupe rase de piment séché en flocons, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de sauce de soja
- 30 g de sauce d'huître
- 100 g de vin de riz
- 400 g de poivrons verts, en julienne
- 400 g d'oignons doux, en julienne
- 4 c. à soupe d'huile de sésame toasté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1510 kJ / 361 kcal
- Białko
- 36.08 g
- Węglowodany
- 8.22 g
- Tłuszcz
- 20.46 g
- Błonnik
- 2.48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet tandoori
45 min
Poulet yassa
12 Std.
Cari poisson
35 min
Poulet à la cantonaise et aux légumes
35 min
Colombo de porc
1h 15 min
Poulet à la sauce épicée
50min
Colombo de porc
1h 20 min
Porc vindaloo
2h 30 min
Mijoté d'encornet aux cornilles
5h 15 min
Curry de poulet du Mozambique
45 min
Moqueca de poisson à la farofa
50min
Bœuf carottes vietnamien
1h 20 min