Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile de tournesol
- 1000 g d'escalopes de veau, taillées en lamelles (1 x 5 cm)
- 1 - 2 c. à soupe rase de piment séché en flocons, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de sauce de soja
- 30 g de sauce d'huître
- 100 g de vin de riz
- 400 g de poivrons verts, en julienne
- 400 g d'oignons doux, en julienne
- 4 c. à soupe d'huile de sésame toasté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1510 kJ / 361 kcal
- Białko
- 36.08 g
- Węglowodany
- 8.22 g
- Tłuszcz
- 20.46 g
- Błonnik
- 2.48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet marocain au garam masala et couscous
50min
Poulet tikka masala
35min
Agneau confit aux pruneaux
1h 40min
Veau Marengo
55 min
Souris d'agneau à l'orange et aux épices
1h 40min
Poulet tandoori
45min
Bœuf carottes vietnamien
1 Std. 20 Min
Bœuf mijoté aux aubergines et olives vertes
2h
Stifado de bœuf
1 Std. 30 Min
Poulet à la cantonaise et aux légumes
35min
Estouffat toulousain
2h
Curry d'agneau aux aubergines
50min