
Wersje kompatybilne
Brochettes de gambas croustillantes, sauce à la mangue
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les brochettes
- 75 g de couenne de porc déshydratée
-
12
grosses crevettes crues, décortiquées
lub 12 gambas décortiquées - 1 blanc d'œuf battu
- 400 - 500 g d'huile de friture
La sauce à la mangue
- 1 mangue mûre épluchée et dénoyautée
- 1 yaourt à la grecque
- 2 c. à soupe de vinaigre
- 3 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 226 kcal / 945 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Błonnik
- 1 g